Fysik

bølgelængde???

23. november 2008 af Olehansen12 (Slettet)

Heej

Jeg skal aflvere nogle opgaver om bølgelængde men der er to af dem som jeg ikke kan finde ud af.

1 Opgave:

Lys med en bestemt bølgelængde sendes gennem et gitter med gitterkonstanten d = 2500. Efter passage af gitteret afbøjes lyset i en retning, der danner en vinkel på 19,2 grader med den oprindelige retning.

Beregn lysets bølgelængde.???

2 opgave:

Ved et gittereksperiment sendes lys med bølgelængden 400nm gennem et gitter. På en skærm 3,4 m fdra gitteret måles afstanden mellem centralpletten og lyspletten i første orden til 136 mm.

Beregn spalteafstanden i det anvendte gitter:???

Håber i kan hjælpe med de 2 opgaver da det er ret vigtigt.,,.!


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. november 2008 af mathon

se vedhæftet
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/141084


Svar #3
23. november 2008 af Olehansen12 (Slettet)

Har kigget på det men er ik helt sikker på hvilken formel jeg skal bruge,,.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. november 2008 af mathon

1. Opgave:
λ = d*sin(θn) /n

når der ikke står andet er n formentlig lig med 1

...........................................................................

2. Opgave:
d = λ/sin(θ)
og
θ = tan-1((0,136 m)/(3,4 m))


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. november 2008 af Biochem (Slettet)

Har du hørt om gitterligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. november 2008 af Biochem (Slettet)

MAthon på banen igen! :-)


Skriv et svar til: bølgelængde???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.