Matematik

Differentialligninger

23. november 2008 af Thea15 (Slettet)

Hej

Sidder lige med en opgave jeg ikke kan finde ud af. Håber der er nogen der kan give en hjælpende hånd. Så vil jeg bare blive glad :)

Opgaven lyder:

En cylinderformet beholder, der er 225cm høj, har et hul i bunden. Når der er vand i beholderen, vil den løbe ud gennem hullet, således at vandhøjdens ændring kan beskrives ved differentialligningen
dh/dt=0,168·√h
Hvor h er vandhøjden i cm, og t er tiden målt i sekunder.


Bestem en forskrift for h, idet det oplyses, at beholderen er fyldt med vand til tidspunktet t=0.
Beregn det tidspunkt, hvor vandhøjden er 100cm


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det kan jeg godt forklare dig, men vent lige til i morgen.Måske får du en forklaring af Peter LInd eller en anden inden, ellers snakker vi videre i morgen. Synes godt nok, at det er en svær opgave på dit niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2008 af dnadan (Slettet)

1) Løs differentialligningen (seperation af de variable)

2) Løs ligningen h(t)=100


Svar #3
23. november 2008 af Thea15 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. Jeg havde fuldstændig glemt at man kunne bruge seperationsmetoden. Hehe. Men nu har jeg fået den løst :D


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.