Matematik

Find linjens ligning

24. november 2008 af electricboogie (Slettet)

Kan ikke finde ud af en opgave, hvor jeg skal finde linjens ligning ud fra to punkter. Punkterne er følgende: (2,3) og (5,8).

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. november 2008 af KHermansen (Slettet)

a=(y2-y1) / (x2-x1) dvs.

a=(8-3) / (5-2)

Du finder b-værdien ved at indsætte et af punkterne i ligningen:

y=(5/3) x + b


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. november 2008 af mathon

kontroltjek:

expand(solve(det([x,y,1;2,3,1;5,8,1]=0),y))


Skriv et svar til: Find linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.