Matematik

differentialregning

25. november 2008 af Rasmus1337 (Slettet)

nogen der lige gidder hjælpe med den her:

Betragt funktionerne f og g med forskrifter

f(x) = x*2+x+1 og g(x)=2x^2+5x+4

Der findes en værdi af x0, så tangenterne i (x0,f(x0)) og (x0,g(xo)) til graferne for de to funktioner er parallelle.

bestem denne værdi af x0.

og bestem ligninger for de to tangenter.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af Isomorphician

Du kan starte med at sætte f'(x) = g'(x)


Svar #2
25. november 2008 af Rasmus1337 (Slettet)

f'(x) = 2x+1

g'(x) = 4x+5x+4

Der findes en værdi af x0, så tangenterne i (x0,f(x0)) og (x0,g(xo)) til graferne for de to funktioner er parallelle.

bestem denne værdi af x0.

og bestem ligninger for de to tangenter.

hvordan udregner man det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af Isomorphician

g'(x) = 4x + 5

De afledede funktioner fortæller om hældningen på grafernes tangenter.

Sæt nu f'(x) = g'(x) for at finde den x-værdi hvor tangentens hældning for f(x) er lig med tangentens hældning for g(x).


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.