Matematik

potens

25. november 2008 af Tine-H (Slettet)

Hej.

Jeg er gået i stå, og behøver derfor hjælp til at løse tre opgaver.

Jeg skal udregne hvad det bliver, hvis det skal stå som potens:

1) kvadratrod x+1 =

2) 3kvadratrod (x+1)2 =

3) 1 / 3kvadratrod (x+1)2 =

Håber jeg kan få hjælp?

Jeg har vedhæftet et dokument, hvor regnestykkerne er bedre skrevet.

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad mener du med 3^kvadratrod?

Det er ikke til at forstå.

Kvadratrod = sqrt ..^(1/2)

Den n'te rod = ..^(1/n)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2008 af bQnne (Slettet)

 Hey.

Kan du ikke bare opløfte skidtet (opg 1 f.eks.) med 1/2?  så det hedder x+1^(1/2). Det er det samme som at tage kvadratroden af x+1


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2008 af bQnne (Slettet)

 Svar #1 - der menes kubikroden. altså et 3-tal opløftet før kvadratrodstegnet. :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Opgave et er nok mere: (x+1)^(1/2)

Det ville dog være nemmere, hvis to sig 5 minutter til at lære LaTeX på SP-niveau, da:

ud fra koden

<equation >(x+1)^{\frac{1}{2}}=\sqrt{x+1}</equation >

hvor mellemrummene selvfølgelig slettes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2008 af dnadan (Slettet)

#3 Det gør det nu ikke mere korrekt af den grund ;-)

I øvrigt i #2 Husk at alt under roden skal opløftes i 1/2, heraf: (x+1)^(1/2) ellers forstås det blot som x+(1)^(1/2) som er lig x+1


Svar #6
25. november 2008 af Tine-H (Slettet)

dnadanDan du kan bruge mit vedhæftede dokument, der står opgaverne som de står i mine papire.

Jeg skal ikke udregne hvad det giver. Men jeg skal fortælle hvad det er lig med, hvis jeg sætter det i potens

 


Svar #7
25. november 2008 af Tine-H (Slettet)

Jeg har fundet du af det .. Men tak for hjælpen alligevel :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2008 af madsppp2000 (Slettet)

3kvadrat over(x+1)2   =    ((x+1)2)1/3      =(x+1)2/3      ifg. regneregel (xn)m  =  xn*m

1/(3kvadrat(x+1)2    =1/(kvadrat(x+1)    =kvadrat1/kvadrat(x+1)   =kvadrat(1/(x+1)   =(1/(x+1))0.5

kvadratrod    er det samme som (....)1/2

3kvadratrod er det samme som (....)1/3   osv......


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2008 af mathon

3"kvadratrod"  hedder rettelig 3rod


Skriv et svar til: potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.