Kemi

Mættet, umættet

25. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

Nogle der kan hjælpe med denne opgave?

PS; Den er vedhæftet

Vedhæftet fil: Fedtsyre.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad har du problemer med?


Svar #2
25. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

hvordan jeg skal finde den molare masse af mættet C-14 fedtsyre og Mono-umættet C-14 fedtsyre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2008 af dnadan (Slettet)

Tæl hvor mange C,H og O atomer der er i hver, og gå i gang med at regne.


Svar #4
25. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

Da jeg ikke får nogle tal, kan ikke se mig ud af tegningen..


Svar #5
25. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

så i den mætet C-14 fedtsyre er der 14 C, 30 H og 2 O?


Svar #6
25. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

Jeg ved ikke hvor mange H'er der i den mono-umættet C-14 fedtsyre, kun at der er 14 C'ER og 2 O'ER.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2008 af mathon

mættet C-14
C13H27COOH eller C14H28O2

monoumættet C-14
C13H25COOH eller C14H26O2


Svar #8
25. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

og så gange man dem

og har molarmassen


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2008 af Biochem (Slettet)

slå deres molare masser op læg dem sammen!


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2008 af Biochem (Slettet)

F.eks:

C-14:

M(C-14)= (12,01*16)+(1,008*28)+(16*2)=??
 

Har ikke lige et periodisksystem så der tages forbehold for fejl!


Svar #11
25. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

Ja så har du gjort:

( C*O ) + (H* ?) + ( O * antal af O)?
 


Svar #12
25. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

OG SÅ ved monoumættet C-14
 

siger man:

M( monoumættet C-14)= (12,01*16)+(1,008*26)+(16*2)

?


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. november 2008 af mathon

12,01*14


Svar #14
25. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

hvorfor så 16 ved mættet C-14?


Svar #15
26. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

det skal det heller ikke:)


Skriv et svar til: Mættet, umættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.