Matematik

Kort opgave??! hjælp

25. november 2008 af visuu1 (Slettet)

Heej.. sidder lidt fast i denne opgave.
nogen der evt. kunne hjælpe?

opgaven lyder således:
Bestem en ligning for den tangent, der står vinkelret på linjen med ligningen 2y+x-4=0
- funktionen f er givet ved f(x)= 3x^2-6x+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af peter lind

Hældningen for linien er -½, Hældningen for tangenten er så 2, Find f'(x) og løs ligningen f'(x)=2. Løsningerne er x-værdien for røringspunktet.


Svar #2
25. november 2008 af visuu1 (Slettet)


hvordan når du frem til Hældningen for linien er -½, Hældningen for tangenten er så 2.

f'(x) = y^2+1
tror ikke dette er rigtigt?


Skriv et svar til: Kort opgave??! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.