Matematik

Forvirrende:)

26. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Hej hej...

Her sidder jeg så med et lille matematikstykke som vi har fået på gym.
Det virker til at starte med utrolig let, men lad jer ikke narre...

"En mand var dobbelt så gammel som sin kone, da han var lige så gammel, som konen er nu. Når hun bliver ligeså gammel, som han er nu, vil de tilsammen være 112 år. Hvor gammel er manden nu?"

Nogen der kan knække den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af tazz0r (Slettet)

Jeg får det til at manden er 48 år nu. Konen er så derfor 32 år lige nu.

Da manden var 32 år var konen 16 år. Nu er konen 32 og han er så 48. Når konen bliver 48 vil han så være 64. I alt 112 år (48+64).

men det er sikkert forkert :(


Svar #2
26. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

nice, men ved du hvordan man kommer frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af mathon

             nuværende alder
mand            x
kone             y

aldersforskel = (x-y)

da manden var y år:
y = 2(y-(x-y))
y = 2(2y-x) = 4y-2x eller

2x = 3y

når konen har mandens nuværende alder:
x+(x-y)+x = 112 eller

3x - y = 112
9x - 3y = 336, hvori 3y = 2x indsættes

9x - 2x = 336
7x = 336

x = 48, som indsat i 2x = 3y
giver
2*48 = 3y

y = (2*48)/3 = 2*16 = 32
 


Svar #4
26. november 2008 af Tobias11111 (Slettet)

mathon:

flot indlæg.

men jeg har nogle spørgsmål

da manden var y år:
y = 2(y-(x-y))
y = 2(2y-x) = 4y-2x eller

2x = 3y
Hvordan kan 4y-2x blive til  2x = 3y?
--------------------------------
3x - y = 112
9x - 3y = 336, hvori 3y = 2x indsættes

Hvorfor indsættes 2?:s


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2008 af mathon

y = 2(2y-x) = 4y-2x

y = 4y-2x           subtraher y

0 = 3y - 2x         adder 2x

2x = 3y


Skriv et svar til: Forvirrende:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.