Kemi

n(H^(+))_HCl

26. november 2008 af Niejen (Slettet)

Hvad mener Mathon, når der skrives:  n(H^(+))_HCl (stofmængden af hvad)?

Det er i denne opgave.

n(H^(+))_HCl = 60*mL*0,21*mmol/mL = 12,6 mmol

n(H^(+))_HNO3 = 90*mL*0,050*mmol/mL = 4,5 mmol

n(H^(+))_total = 12,6 mmol + 4,5 mmol = 17,1 mmol

c(H^(+)) = 17,1*mmol/(500*mL) = 0,0342 mmol/mL = 0,0342 mol/L = 0,0342 M

begge syrer regnes almindeligvis for STÆRKE - dvs. helt ioniserede, hvorfor

pH = -log(c(H^(+)_total), hvoraf

pH = -log(0,0342) = 1,46597 = ca. 1,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af mathon

...han mener

n(H+)HCl  = n(H3O+)HCl hidrørende fra saltsyren

n(H+)HNO3 = n(H3O+)HNO3 hidrørende fra salpetersyren


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2008 af mathon

...da det blev skrevet,
var der ikke mulighed for brug af
subscript og superscript...


Skriv et svar til: n(H^(+))_HCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.