Kemi

hastighedskonstanten pg aktiveringsenergi

26. november 2008 af gg06yehvn (Slettet)

Hej

Nogle der kan gøre rede for sammenhængen mellem hastighedskonstanten og aktiveringsenergien

hastighedskonstanten k=k0*e^(Ea/RT)    R er gas konstanten og T temp. i Kelvin

aktiveringsenergien er Ea

Håber I kan hjælpe mig!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2008 af mathon

                                             e(Ea/(RT)) = k/ko

                                             Ea/(RT) = ln(k/ko)

                                              Ea = RT*ln(k/ko)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2008 af mathon

og benyttes ofte på formen

                                       ln(k2/k1) = (Ea/R)*((1/T1)-(1/T2))


Skriv et svar til: hastighedskonstanten pg aktiveringsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.