Matematik

Differentialregning! (Det basale)

26. november 2008 af Biochem (Slettet)

Jeg er seriøst ved at være lidt urolig! Jeg var væk i blot 2 mat. moduler og er stået HELT af! Vi har om differentialregning (fik det at vide i dag :-S). 

Jeg sidder med ca 12 stykker af typen:

Bestm f '(x0), når

f(x)=3x+4 og x0 = 2

En der kan FORKARE mig hvordan man løser sådanne stykker!?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

 Du skal først finde din f'(x) - dvs. du skal differentiere funktionen f(x) vha. forskellige regneregler

i dette tilfælde er f'(x) = 3

derefter skal du indsætte 2 på x's plads i f'(x) - da der ingen x er, må f'(2) = 3


Svar #2
26. november 2008 af Biochem (Slettet)

Jeg er ked af det, men det forstår det altså ikke!

Hvordan kan du se at fmærke er ligmed 3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af mathon

differentiation af typen f(x) = ax + b, hvor a og b er konstanter

f '(x) = a uanset xo


Svar #4
26. november 2008 af Biochem (Slettet)

Så hvis jeg f.eks. har f(x)=34 og x0 = -2

så har jeg f(-2)=34?


Svar #5
26. november 2008 af Biochem (Slettet)

hov nej vent, det er jo ikke 34x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

 differentiation af typen f(x) = c, hvor c er en konstant

f'(x) = 0


Svar #7
26. november 2008 af Biochem (Slettet)

#6

Se den forstod jeg! :-)

Hvis jeg f.eks. har:

f(x)=5x+6 og x0=7

så hedder det f '(7)=5?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

 nemmerlig :)


Svar #9
26. november 2008 af Biochem (Slettet)

Snupper lige to sidste for en sikkerheds skyld:

1. f(x)=0 og x0=2

2. f(x)=-4x+8 og x0=-9

1. f '(2)=0

2. f '(-9)=-4


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

du har styr på det ;) det er korrekt


Svar #11
26. november 2008 af Biochem (Slettet)

Super!! Mange tak for hjælpen mathon og Mester_Bean! :-) Så er jeg atter glad i gan og kan se frem til 4 modulers historie i morgen (please kill me), regnmer dog med at læse noget kemi og bio i historietimerne (evt. skrive rapport :-P, kan ikke lade være)

Godnat! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

 Ok det lyder da til at være en historisk dag :P

god fornøjelse og god nat


Skriv et svar til: Differentialregning! (Det basale)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.