Kemi
pH i syreopløsning
21. oktober 2004 af
Miarv (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med hvordan pH udregnes når 1,00L 0,0600M CH3COOH tilsættes 5,74g CH3COONa?
Jeg har bestemt stofmængden af stofmængden af tilsat CH3COO- (0,0700M), men er i tvivl om hvorvidt jeg bare kan benytte de formelle stofmængder i pufferligningen eller hvordan jeg ellers kommer videre.
Jeg har bestemt stofmængden af stofmængden af tilsat CH3COO- (0,0700M), men er i tvivl om hvorvidt jeg bare kan benytte de formelle stofmængder i pufferligningen eller hvordan jeg ellers kommer videre.
Svar #1
21. oktober 2004 af Damon (Slettet)
n(CH3COOH) = c*V = 0,060 M * 1L = 0,060 mol
Stofmængden CH3COONa/CH3COO- bliver (5,74g/82,034g/mol) 0,070 _mol_
pH = 4,76 + log (0,070/0,060) = 4,76 + 0,067 = 4,82
Stofmængden CH3COONa/CH3COO- bliver (5,74g/82,034g/mol) 0,070 _mol_
pH = 4,76 + log (0,070/0,060) = 4,76 + 0,067 = 4,82
Svar #2
21. oktober 2004 af Miarv (Slettet)
Så jeg bruger bare den umiddelbare stofmængde, ikke noget med at der først indstiller sig en ligevægt?
Det var mest det jeg var i tvivl om.
Det var mest det jeg var i tvivl om.
Svar #3
21. oktober 2004 af Damon (Slettet)
Det er de aktuelle stofmængder du har udregnet (i hvert fald for CH3COO-, men den anden er ligetil) og ja de kan bruges i pufferligningen som vist.
Skriv et svar til: pH i syreopløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
