Fysik

HJÆLP ti fysik opagave....

27. november 2008 af Googles (Slettet)


8) Du drikke et glas koldt vand.
I glasset har du 0,400kg vand med temperaturen 20oC. I fryseren har du et messinglod med vægten 0,100kg og temperaturen -18oC. Lynhurtigt fører du loddet over i glasset med vand og rører rundt. Hvad bliver sluttemperaturen?
Se bort fra glasset i disse beregninger. Cmessing= 380J/(kg*oC)

b) Din beregning under a er ikke helt præcis. Vurder betydningen af glassets tilstedeværelse på dit resultat. Hvad vil is på loddet betyde?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt ligningerne for varmelære. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Der er også et problem i at loddet bliver flyttet "lynhurtigt". Friktionen mellem loddet og luften bliver så høj, at den næppe har temperaturen -18o. Men det kommer selvfølgelig an på hvor langt der er fra fryseren over til glasset med vand :)


Svar #3
27. november 2008 af Googles (Slettet)

jeg har prøvet at bruge ligningen med varmlære, men den giver ikke en rigtige resultat desuden her er angivet 2 tempr. hvordan skal jeg så finde sluttemperatur jeg kan da ikke trække de 2 tempr. fra hinanden.....


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. november 2008 af mathon

I glasset har du 0,400kg vand med temperaturen 20oC. I fryseren har du et messinglod med vægten 0,100kg og temperaturen -18oC. Lynhurtigt fører du loddet over i glasset med vand og rører rundt. Hvad bliver sluttemperaturen?
Se bort fra glasset i disse beregninger. Cmessing= 380J/(kg*oC)

   energimodtagelse    =    energiafgivelse
messingloddet modtager     vandet afgiver

mlod*clod*(F-(-18C))  =  mvand*cvand*(20C-F

(0,100 kg) *(380 J/(kg*C))*(F+18C))    =   (0,400 kg) *(4186 J/(kg*C))*(20C-F)

(38 J/C)*(F+18C)  = (1674,4 J/C)*(20C-F)

(38 J/C)F + (684 J)  =  (33488 J) - (1674,4 J/C)F

(38 J/C)F + (1674,4 J/C)F  = (33488 J) - (684 J)

((38 J/C)+(1674,4 J/C))F  =  (32804 J)

(1712,4 J/C)F  = (32804 J)

F  =  (32804 J)/(1712,4 J/C)

F = 19,2 C


Svar #5
27. november 2008 af Googles (Slettet)

TAAAK:)


Skriv et svar til: HJÆLP ti fysik opagave....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.