Fysik

Fysik - elektricitet!

27. november 2008 af Nikolinek (Slettet)

4. I en juletræs-lyskæde kan man betragte alle lysene som seriekoblede. Der er 16 små, ens lamper i en lyskæde. Den samlede effekt af lysene er 40 W. Kæden tilsluttes en almindelig stikkontakt, U = 230V.

e) Juletræet er tændt 15 timer hver dag i julen fra 22. december til 2. januar. Hvor meget koster det hvis en kWh koster 2,25 kr.
Timer juletræet er tændt = 11 dage * 15 timer = 165 timer
165 *2,25 = 371,25 kr.
 

Er dette ikke forkert?

Har en ide om, at man skal finde ud af hvor mange kW der bliver brugt i de 165 timer, er der nogen der ved hvordan man gør det?

På forhånd tak.

Nikoline.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af Jerslev

 #0: Ikke helt. Du skal lige udregne den energi lysene kommer af med. Dette kan du gøre ved at udregne det antal timer som lysene brænder og gange det på den effekt lysene er tændt. Herefter kan du finde prisen.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
27. november 2008 af Nikolinek (Slettet)

Okay, men det jeg får nu det er 6600 W, og det skal jeg vel have i kW, hvordan gør jeg det?

er det 66,00 kW


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2008 af Jerslev

 #2: Ikke helt. 1kW = 1000W. Hjælper det?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
27. november 2008 af Nikolinek (Slettet)

Ja, det gør det. så det bliver 6,6 kW * 2,25 kr. ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2008 af mathon

E = P*t = (40 W)*(12 dage)*(15 h/dag) = 7200 Wh = 7,2 kWh

pris = (7,2 kWh)*(2,25 kr/kWh) = 16,20 kr
..........................................................................................

lyset er formentlig også tændt selve d. 22/12


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2008 af Jerslev

 #2: Du har dog glemt noget. Når du udregner den energi, som lysene forbruger skal du huske enhederne.

E = P * t = 40W * 11 dage * 24timer/dag = 10560Wh = 10,56kWh.

Du har regnet tiden forkert ud.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #7
27. november 2008 af Nikolinek (Slettet)

Okay, ja det kan jeg godt se. tror jeg har den nu.

Mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Fysik - elektricitet!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.