Matematik

Forskrift bestemmelse for en approksimerede førstegradspolynomium! HASTER

27. november 2008 af miss13 (Slettet)

Hej,

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

"I en matematisk model for lufttrykkets variation med højden over havoverfladen er der følgende sammenhæng:
dp/dx = -ap

mellem lufttrykket p og højden x over havoverfladen. Når p angives i mmHg og x i meter, har a værdien 1,19 * 10^(-4).
En bestemt dag er lufttrykket 675 mmHg i højden 990 meter.

Bestem ud fra dette en forskrift for det approksimerede førstegradspolynomium til p i tallet 990:

Jeg er helt lost, har prøvet i så lang tid nu, men kan bare ikke få den til at passe

Altså ved jeg skal bruge den der formel der hedder:

P(x)= P(x0) + p'(x0)*(x-x0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af dnadan (Slettet)

Find hældningen for grafen ved indsættelse af din anden koordinat samt den opgive a-værdi.

Herefter benyttes formlen, som du har opskrevet.


Svar #2
27. november 2008 af miss13 (Slettet)

anden koordinat ? er det 990 eller hvad?


Svar #3
27. november 2008 af miss13 (Slettet)

Altså

a= 1,19 * 10^(-4). * 675, ik?


Svar #4
27. november 2008 af miss13 (Slettet)

Tror jeg har løst den nu :)


Skriv et svar til: Forskrift bestemmelse for en approksimerede førstegradspolynomium! HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.