Fysik

HASTER, HJÆLP til fysik opg.

27. november 2008 af Googles (Slettet)

En vinterdag er en sødækket af et 20 cm tykt lag sne ved tempr. 00C. Vejret slår om, og det begynder at regne. Regndråbernes tempr. er 60C. Hvor mange mm regn skal der falde for at smelte isen?

jeg har altså fundet ud af om hvor mange kg der skal være ved at sige : 20cm= 0,20m og den ganger jeg med 0,1m i bred og 0,1m længde og få den til 0,002 m3 og den ganger jeg med 1000 =                 0,002m3 *1000= 2kg 

Jeg har kun fundet massen (kg) og ved ikke hvordan man finder resten...atlså om hvor mange mm regn skal der falde....... PLZ.. help


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Herefter skal du benytte ligningerne for varmelære. Det er massen af regn, der er din ubekendte.


Svar #2
27. november 2008 af Googles (Slettet)

 massen af vand finder jeg ved :  m=E/C*tempr   men jeg ved ikke hvad Joule (energi) er!

kan du hjælpe mig om hvordan man finder E


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #2: Du skal i første omgang have tilføjet nok energi (varme) til isen til at smelte den. Dette udregnes ved hjælp af Q=mcΔT - herefter skal den smeltes. Dette udregnes vha. formel for smeltevarme. Al denne energi skal komme fra regnen.


Svar #4
27. november 2008 af Googles (Slettet)

er det sådan???

E eller Q=60C*2kg*2040J/kg*0C = 24480j=24,480kj

E eller Q=60C*2kg*334,4kj/kg=4012,8kj

skal jeg pluse de to kj sammen og divider det med C*ΔT eller?


Svar #5
27. november 2008 af Googles (Slettet)

PLZZZZZZZZZZ.......hvad gør man NU????


Skriv et svar til: HASTER, HJÆLP til fysik opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.