Matematik

Bestem x!!!

28. november 2008 af cloudo (Slettet)

 Beregn den værdi x, for hvilket det gælder, at f(x) = 1/2 når f(x) = 6x - 2.

1/2 = 6x - 2

0,5 + 2 = 6x

2,5 / 6 = x

x = 0,416667

 Bestem derpå f(1/2)

6 * 1/2 - 2 = 1

har jeg gjort det rigtig, eller har jeg misforstå den???


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Bortset fra, at du har for mange decimaler med. Når der står 1/2 så må der kun være to betydende ciffre i besvarelsen (og der skal ikke forhøjes), så resultatt bør angives som en brøk, altså 5/12


Svar #2
28. november 2008 af cloudo (Slettet)

 tak!


Skriv et svar til: Bestem x!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.