Matematik

Vandret tangent i skæringspunkt med y-aksen?

29. november 2008 af IC3M4N (Slettet)

 f(x) = 10 (e0.05x+e-0.05x) -5      hvor -23 < x < 23

b) Vis at grafen har en vandret tangent i skæringspunktet med y-aksen

Hvordan gør jeg dette .. Har vedhæftet billede for visuel hjælp :) ?

Jeg har fundet min skæring med y-aksen som ligger i (0 , 15)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2008 af Solsiden72 (Slettet)

Du skal finde differentialkvotienten til f(x). Det skal du nok gøre via lommeregner eller Ti-interactive eller lignende... Hvor der er vandret tangent er differentialkvotienten jo 0.


Svar #2
29. november 2008 af IC3M4N (Slettet)

Jeg har mathcad .. men kan ikke finde ud af at finde den ? ..

Siger dette dig noget --> d  x
                                             dx                                            
Ska jeg bruge den formel ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2008 af Solsiden72 (Slettet)

Jeg kender ikke Mathcad men der ser ud til at være en fin instruktion på side 95 i denne manual: http://staff.iha.dk/sgr/Mathcad-pp/mathcad.PDF, der endda er på dansk.. ;-) ... men det ser umiddelbart rigtigt ud, det du har gang i.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2008 af dara.online (Slettet)

#0 det er hurtigere bare at regne i hånden end at bruge mathcad ...

f '(x)=10·0,05·e0,05·x+10·(-0,05)·e-0,05·x=0,5·e0,05·x-0,5·e-0,05·x

... men jo i mathcad bruges d/dx symbolet til at diff


Svar #5
30. november 2008 af IC3M4N (Slettet)

Hvad skal resultaten så give ? er nemlig ikke helt sikker ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2008 af Solsiden72 (Slettet)

Når du har ligningen for f'(x) skal du jo blot checke om tangenthældningen er 0 i x = 0...


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2008 af mathon

f(x) = 10 (e0.05x+e-0.05x) -5 og -23< x< 23

f(x) = 20(½(e0.05x+e-0.05x)  - 5

f(x) = 20cosh(0,05x) - 5

skæring med y-aksen:
yo = 20cosh(0,05*0) - 5 = 20*1 - 5 = 15
S = (xo,yo) = (0,15)

f '(x) = 20sinh(0,05x)

f '(0) = 20sinh(0,05*0) = 20*sinh(0) = 20*0 = 0

dvs.
horisontal tangent i S = (0,15)


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. december 2008 af mathon

linje 2
f(x) = 20(½(e0.05x+e-0.05x) - 5

f(x) = 20(½(e0.05x+e-0.05x)) - 5
 


Skriv et svar til: Vandret tangent i skæringspunkt med y-aksen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.