Matematik

Skæringspunkt ,ellem tangenter!?

29. november 2008 af Alloo (Slettet)

Sidder med følgende opgave:

Linjen y=2x-8 skærer parablen y=x2-7x+10 i to punkter. Bestem skæringspunktet mellem tangenterne til parablen i disse to punkter.

Er stået helt af, har ingen anelse om hvad det er jeg skal!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2008 af juventuz (Slettet)

1) Sæt den lig hinanden og løs mht. x.

2)  Indsæt disse x-værdier i en af forskrifterne og find y-koordinaterne
 


Svar #2
29. november 2008 af Alloo (Slettet)

er det denne jeg skal løse? :

2x-8=x2-7x+10


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2008 af Hr. Kræmer (Slettet)

præcis

Den giver  x = 6  v  x = 3       så har du to punkter. Sæt x ind i en af graferne, og få y-koordinaterne


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2008 af Hr. Kræmer (Slettet)

Og når jeg siger "grafer", mener jeg funktioner :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2008 af juventuz (Slettet)

Se evt

http://peecee.dk/upload/view/142340

Bare, så du kan tjekke dine resultater :-)


Skriv et svar til: Skæringspunkt ,ellem tangenter!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.