Matematik

Monotoni forhold + vM og dM

30. november 2008 af andreasnik14 (Slettet)

  Hey er der evt nogen som kan forklare mig hvordan jeg skal løse disse opgaver?

jeg har ligningerne f(x)=½x3-2x2-x+3 og "g(x)=" 2/x


Bestem definitionsmængde og værdimængde for funktionerne f og g.
Bestem monotoniforholdene for f(x) ved hjælp af skema som i eksempel 19 s.201.
Bestem monotoniforholdene for g(x) ved hjælp af skema som i eksempel 19 s.201.

Kan du evt hjælpe mig med monotoniforholdene i disse 2 ligninger og deres definitions- og værdimængder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2008 af Isomorphician

Monotoniforholdene: Differentier funktionerne.

Definitionsmængderne: Se om der er værdier for x der ikke kan give et resultat.

Værdimængderne: Kig på grafens forløb


Svar #2
30. november 2008 af andreasnik14 (Slettet)

 men når jeg så har differentieret dem, hvordan finder jeg så monotomiforholdene?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2008 af Isomorphician

Se på hvornår f'(x) er negativ, positiv eller 0


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. november 2008 af mathon

...på opfordring

f '(x) = 1,5x2 - 4x -1

ekstrema kræver
1,5xo2 - 4xo - 1 = f '(xo) = 0

xo1 = (4-√(22))/3 ≈ -0,23     xo2 = (4+√(22))/3 ≈ 2,90

monotoniforhold:
for x<-0,23 er f '(x) ??? hvorfor f(x) er monotont ????
for -0,23<x<2,90 er f '(x) ??? hvorfor f(x) er monotont ????
for x>2,90 er f '(x) ??? hvorfor f(x) er monotont ????


Svar #5
30. november 2008 af andreasnik14 (Slettet)

Hvor får du de her tal fra?

 (4-√(22))/3 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2008 af mathon

1,5xo2 - 4xo - 1 = 0

en 2.gradsligning volder dig vel ikke besvær...


Svar #7
30. november 2008 af andreasnik14 (Slettet)

 ah ! forstod det ikke lige først, men tror jeg har den nu! tak for hjælpen


Skriv et svar til: Monotoni forhold + vM og dM

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.