Matematik

Prob. med ligninger

22. oktober 2004 af Mr. Laumeister (Slettet)
Hej, jeg vil lige starte med at introducere mig selv, selvom det nok ikke er det rigtige sted, og med introducere mener jeg ik alt muligt med alder navn by osv, jeg mener bare, jeg går i 8.b og er god til alle fag udover matematik og fysik, da man bruge meget matematik i fysik og vice versa. Jeg har så kikket en del på LaTeX som jeg ikke fatter noget af, eller microsoft equation som jeg ik rigtigt kan bruge til noget. Mine spørgsmål er så flg.
1) Hvad er det med at man kan downloade "addons" til ens lommeregner?
2) Hvad er LaTeX præcist?
3) Er der nogen mådre jeg kan træne med selv i ligninger?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2004 af Peden (Slettet)

1) Der menes nok programmer der kan gøre hverdagen nemmere. Altså, eksempelvis programmer der kan udregne andengradsligninger eller andre ting.
2) LaTeX er at sammenligne med Word, bare på en helt anden måde, hmm. Det er vældigt smart når man skal skrive en masse formeludtryk, eller store rapporter.
Jeg går på uni nu, og vi bruger LaTeX til semesterrapporterne (80-120 sider)
3) Ja, regn mange, og lyt til hvad læreren siger. Sådan noget matematik kommer med øvelsen, og er faktisk ikke så svært når bare man lige kommer lidt ind under huden på det.

Hvis der er nogen specielt du ikke forstå så skriv bare, så skal jeg/andre prøve at svare på det.

Svar #2
22. oktober 2004 af Mr. Laumeister (Slettet)

Ja, har også fået lidt opgaver med hjem, men sidder allerede fast ^^ Var der måske nogle sider med nogle eksempler på ligningerne? Har hørt at på en af skolerne i Århus laver de ligninger på en meget nemmere måde, men på den skole jeg går på skal man gøre det således at fx

9x = 81 + 9
9x:9 = 90:9
x=10

Hvor en af mine venner i Århus bare skulle skrive 9*10=90 det kunne de jo nemt gætte sig frem til, og selv jeg kunne det, men alligevel skal vi i vores skole skrive det på overstående måde.

Men så dem opg jeg sidder håbløst fast i er:

x - ( 5 - 2x + 3) = -2

han kunne regne ud at svaret var 2, men ikke forklare hvordan han kom frem til det.. Ja, jeg indrømmer gerne at jeg i mange øjne er alt for ringe til matematik, men, det er kun ligninger jeg er så ringe til :P så jeg troede jeg kunne få en med 11 i matematik fra Århus til at hjælpe mig, men kunne jeg ikke da de aldrig havde lært på den måde, så, er der nogen sider med nogle ligninger og med regne regler til dem? Fx med + parenteser og - parenteser osv, på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

Hejsa

Gør det på den måde du bruger!!!!
Det vil klart komme dig til gode i fremtiden, og det er meget overskueligt at se på.

Når du skal hæve en parentes med minues (-) foran, skal du ændre alle forteg inden for parentesen. I dit tilfælde vil det blive således:

x - ( 5 - 2x + 3) = -2 => (fører til)
x - 5 + 2x - 3 = -2 =>
x + 2x - 8 = -2 =>
3x = -2 + 8 =>
3x = 6 =>
x = 6/3 =>
x = 2

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

Det skal nævnes, at når man bliver bedre til at løse ligninger, kan nogle af disse trin godt springes over.
Eksempelvis 3. og 4. linje samt 6. (andensidste) linje.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Jeg giver madsbs ret, man skal tage den slagne vej for at få styr på det.

Når man så kan det, så giver det sig selv springe nogen trin over.

Tag en ting af gangen, og væn dig til at der ikke er noget der er nemt :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#0: Da jeg gik i folkeskole, gættede jeg mig altid til løsningerne. I gymnasiet vil du automatisk lære at manipulere ligninger (nu kan du jo ikke blive sproglig).

Svar #7
22. oktober 2004 af Mr. Laumeister (Slettet)

Mange tak for hjælpen, nu vil jeg bare vente og se om det komme så jeg ka få mere end et 7 tal i matematik ;))

Svar #8
22. oktober 2004 af Mr. Laumeister (Slettet)

x - ( 5 - 2x + 3) = -2 => .1
x - 5 + 2x - 3 = -2 => .2
x + 2x - 8 = -2 => .3
3x = -2 + 8 => .4
3x = 6 => .5
x = 6/3 => .6
x = 2 .7

I 4. hvorfor er x'et ligepludselig væk?
Kan slet ik få det der til at passe, man skal da hvis man minuser osse minuse i slutningen? Og det vi skulle gøre var at lave det hvad vi + go at "neutralisere" og minuser;

2x + 2 = 14 =>
2x + 2-2 = 14-2 =>
2x=14 =>
2x : 2 = 12:2 =>
X = 6.


Svar #9
23. oktober 2004 af Mr. Laumeister (Slettet)

Ellers må jeg snakke med min lærer igen på Mandag ;)

Skriv et svar til: Prob. med ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.