Matematik

en opgave

23. oktober 2004 af sul (Slettet)
Hej!

Jeg vil gerne at I hjælper mig med den opgave.
En tønde, der har højde h og endefladeiameter d, og hvis diameter på det bredeste sted er D.


Tøndens rumfang V er bestemt ved

V= 3,14h/15(2D^2 + dD+ 3/4d^2.
En tønde skal have højde h = 8, endefladediameter d = 4 og rumfang V = 150.

Beregn D for denne tønde.


Jeg har prøvet men jeg ved ikke om den er rigtigt, jeg har fået D = 3,798.
Hjælp mig.
På forhånden Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

husk ordenlige parenteser, så man er sikker på hvad du mener?
V= (3,14h/15)(2D^2 + dD+ 3/(4d^2))
Er det hvad du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

hvs det er tilfældet, er løsningen D=5,76

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

Din løsning giver heller ingen mening, da D angiver tøndens bredeste sted. Det må jo betyde at D>d. Du har fået af D<d, og det går jo ikke

Svar #4
23. oktober 2004 af sul (Slettet)

Hej Lurch!

Hvordan skal jeg lave den for at få D=5,76.please hjælp mig igen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

hvis du indsætter dine værdier i
V= (3,14h/15)(2D^2 + dD+ 3/(4d^2))
får du ligningen,
0=2D^2+4D-89,52
Den løses bare som en normal 2. gards ligning

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2005 af Atky (Slettet)

hvad så hvis det er V=(3,14*h/(15))(2D^2+dD+(3/4)*d^2)

Skriv et svar til: en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.