Matematik

Kvadratrod: Reducer udtryk

02. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

Jeg har fået til opgave af reducere følgende udtryk:

√53 * 6√55 * 3√5-1

Nu har jeg forsøgt et par gange, men bliver ved med at få et forkert resultat...

Nogen ideer?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0: √x = x^(0.5)

Prøv at benytte det.


Svar #2
02. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

Og lige et spørgsmål, mere specifikt:

Når √x = x1/2,

hvad er så √x2 så? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #2: √x^2 = (x^2)^0.5 = x^(0.5*2) = x^1 = x.


Svar #4
02. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

#1 & #3: Tak fordi du svarede så hurtigt :-)

Så det vil sige at -

√53   <=>   (53)0,5?


Svar #5
02. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

#4: Nu har jeg så tastet det ind på lommeregneren og kan se, at det paser. :-) Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Kvadratrod: Reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.