Kemi

renhedsprocent

02. december 2008 af Jul2008 (Slettet)

Der afvejes 0,350 g synteseprodukt. stoffet overføres til en 100 ml kolbe og efter opløsning afpipetteres 35 ml. Til titreringen forbruges 10 ml 0,1006M saltsyretitrervæske.

Na2CO3+ 2HCl --> 2NaCl + H2O + CO2

Beregn sodaens renhedsprocent


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af mathon

                         Na2CO3(aq)   +   2HCl(aq)    →    2NaCl(aq)    +    H2O(l)    +    CO2(aq)
stofmængde-        1 mol              2 mol       
forhold

titrator til afpipetteret 35mL:
n(HCl) = (0,010 L)*(0,1006 mol/L) = 0,001006 mol,
som ækvivaleres af
(0,001006 mol)/2 = 0,000503 mol Na2CO3 i 35 mL som omregnes til indholdet i 100 mL:

(0,000503 mol)/35*100 = 0,00143714 mol ren soda

m = n*Mvandfrit = (0,00143714 mol)*(106,00 g/mol) = 0,152337 g ren soda

renhedsgrad = (0,152337 g)/(0,350 g) = 0,4352 = 43,52%


 


Skriv et svar til: renhedsprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.