Matematik

Ligning ang. kritiske punkter

02. december 2008 af sevgi07 (Slettet)

Ved I, hvordan man løser x i sådan en ligning her :

2x + 2 * ( -3√(x/2) )

Håber nogen gider at hjælpe : )


Svar #1
03. december 2008 af sevgi07 (Slettet)

Er der ingen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

Det er jo ikke en ligning ... kun et udsagn i x! Mangler du ikke noget af spørgsmålet?


Svar #3
03. december 2008 af sevgi07 (Slettet)

Opgaven går ud på, at man skal finde ud af, hvad x er .. det skal give flere løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

... så ligningen må hedde noget i stil med 2x + 2 * ( -3√(x/2) ) = ???


Svar #5
03. december 2008 af sevgi07 (Slettet)

ja .. 2x + 2 * ( -3√(x/2) ) = 0

sry, havde glemt nul tallet :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

2x + 2 * ( -3√(x/2) ) = 0 ( divider med 2 )

x-3√(x/2)= ( isoler 3'die rodden )

x=3√(x/2) ( opløft i 3'die )

x3 = x/2 ( isoler x'erne og flyt udenfor parentes )

x(x2-½)=0 ( brug kvadrat sætninger )

x(x-½√2)(x+½√2)=0 ( brug nulreglen )

x=0 eller x=½√2 eller -½√2


Svar #7
03. december 2008 af sevgi07 (Slettet)

Tusind tak!! .. seriøst.. hva sku jeg gøre uden dit hjælp :D

tak


Svar #8
03. december 2008 af sevgi07 (Slettet)

Ved du også, hvordan man løser y^3 = 0

Hvordan får man tre tallet "ned" ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

y3=0 ⇔ y=0


Svar #10
03. december 2008 af sevgi07 (Slettet)

betyder 3 tallet intet?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

nope ikke i dette tilfælde ... selv med y328=0 er y=0


Svar #12
03. december 2008 af sevgi07 (Slettet)

ah okay .. tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ligning ang. kritiske punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.