Matematik

geometri

03. december 2008 af tanja t (Slettet)

har lidt problemer med en afleverringsopgave til mandag.

spørgsmålet lyder: bestem en trekants vinkler så følgende passer, <A=2*<B=3*C 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2008 af Danielras (Slettet)

Tænk over vinkelsummen i en trekant.


Svar #2
03. december 2008 af tanja t (Slettet)

Ja ved godt at den er 180 men ved ikke hvordan jeg skal regne det ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af Danielras (Slettet)

A + B + C = 180

Istedet for A kan du skrive 2B. Hvad kan du skrive istedet for C?


Svar #4
03. december 2008 af tanja t (Slettet)

er det ikke A divideret med 3 eller 2b divideret med 3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2008 af Danielras (Slettet)

Nemlig. Hvis du indsætter (2/3)B på C's plads så er der kun en ubekendt i ligningen. Når du har fundet B er det let at finde de andre vinkler.


Svar #6
03. december 2008 af tanja t (Slettet)

skal jeg sige 2/3 af 180 eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2008 af Danielras (Slettet)

A = 2B

C = (2/3)B

A+B+C = 180

2B + B + (2/3)B = 180


Svar #8
03. december 2008 af tanja t (Slettet)

forstår det virkelig ikke, hvad får du b til hvis du gør det på den der måde ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2008 af Danielras (Slettet)

2B + B + (2/3)B = 180

(6/3)B + (3/3)B + (2/3)B = 180

(11/3)B = 180

B = 540/11


Svar #10
03. december 2008 af tanja t (Slettet)

Okay tak har fattet det nu .


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.