Matematik
En lille matematik opg. (omskrivning)
24. oktober 2004 af
Livtebelle (Slettet)
En funktion f er givet ved
f(x)= (x^2-2x-3)/(x+2)
Vis at forskriften f kan omskrives til
f(x)= x-4 + (5/(x+2))
Er lidt i tvivl om hvilken en metode, jeg skal bruge til denne opgave, så hvis nogen har nogle bud så kom gerne med dem:)
På forhånd tak!
f(x)= (x^2-2x-3)/(x+2)
Vis at forskriften f kan omskrives til
f(x)= x-4 + (5/(x+2))
Er lidt i tvivl om hvilken en metode, jeg skal bruge til denne opgave, så hvis nogen har nogle bud så kom gerne med dem:)
På forhånd tak!
Svar #2
24. oktober 2004 af Micc_86 (Slettet)
For mig at se ligner det polynomiums division. Du skal vel bare dividere de to polynomier med hinanden... gætter på, at når I får sådan en opgave, så har vel også lært, hvordan man gør det?
Svar #3
24. oktober 2004 af Livtebelle (Slettet)
Jamen, det "sjove" er, at vi ikke har lært noget som helst om polynomiers division endnu, hvilket jo gøre det svære at løse opgaven.
Så der er ingen andre måder at løse den på?
Så der er ingen andre måder at løse den på?
Svar #4
24. oktober 2004 af Micc_86 (Slettet)
Hvis I ikke har lært det endnu, så synes jeg, at du burde gå op til din lære, om spørge hvordan man gør? Eller spørge ham/hende, hvorfor I får sådan en opgave, som I endnu ikke har lært at løse?
Skriv et svar til: En lille matematik opg. (omskrivning)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
