Matematik

Bestem eksakt regneforskift for eksponentialfunktion

04. december 2008 af Neeluh (Slettet)

Jeg har en opgave jeg ikke kan løse :/ Hjælp ville være fantastisk.. Ved virkelig ikke hvordan jeg gør..

Opgaven lyder: Bestem en eksakt regneforskrift for den eksponentialfunktion f som går igennem punktet (1,6)

Enten skal jeg bruge f(x) = ax eller f(x) =  b * ax

Det er ti en aflevering imorgen, og jeg sidder virkelig fast :S Har kun haft om eksponentialfunktioner 2 gange nemlig ..På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2008 af utdiscant (Slettet)

Hvis du har forskriften for eksponentialfunktionen til at være

f(x) = b * a^x

Så skal du løse ligningen

6 = b * a^1

Med hensyn til a og b.

Da du har to ubekendte og kun én ligning får du en masse funktioner som overholder dette.

Hvis du kun har forskriften f(x) = a^x, så kan du på samme måde finde a til at være 6.


Svar #2
04. december 2008 af Neeluh (Slettet)

f(x) = 6 * ax

f(x) = 6 * 1x

f(x) = 6x

:/ ?


Skriv et svar til: Bestem eksakt regneforskift for eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.