Matematik

Bestem forskrift?!

07. december 2008 af visuu1 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Opgaven lyder således:
- Bestem en mulig forskrift for funktionen f, når f ' (x) = 3x^2+6x+1.
Angiv derefter mindst to andre mulige forskrifter for f.

Gør det derefter det samme for:
F1 ' (x) = 1 / (2kvadratrod(x)) -x


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2008 af Isomorphician

Find stamfunktionen til f'(x).

Husk på at stamfunktioner skrives som ∫f(x)dx = F(x) + k, hvor k er en konstant.


Svar #2
07. december 2008 af visuu1 (Slettet)


#:1 Hvad mener du med stamfunktionen? Forstår ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2008 af Isomorphician

#2

Slå "stamfunktion" op i din bog eller formelsamling.


Svar #4
07. december 2008 af visuu1 (Slettet)


- F'(x) = f(x).
Sætter vi G(x) = F(x) + k, hvor k er et tal, er G'(x) = [F(x) + k]' = F'(x) + k' = f(x).

men forstår bare ikke hvordan man skal kunen finde stamfunktionen til f '(x) = 3x^2+6x+1,
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2008 af Isomorphician

Igen...kig i din bog eller formelsamling.

Der skulle gerne stå noget der ser nogenlunde sådan ud:

f(x) = xa

F(x) = (1/(a+1))*(xa+1)

eller

F(x) = (xa+1)/(a+1)


Svar #6
07. december 2008 af visuu1 (Slettet)

Mener du sådan her:

f '(x) = 3x^2+6x+1,
s(3^2)dx +S(6x)dx + S(1)dx
= 3*1/2^3 + 6*1/2^2+x+K
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2008 af mathon

F(x) = x3 + 3x2 + x + k


Skriv et svar til: Bestem forskrift?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.