Matematik

fysik / matematik

08. december 2008 af Louise_C (Slettet)

hej Er der nogen som kan hjælpe mig med at finde ud af hvordan man kommer fra den her ligning:

b / a = (b - f) / f

til ligningen: 1 / a + 1 / b = 1 / f

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2008 af Danielras (Slettet)

(b/a) = (b - f) / f

(b/a) = (b/f) - (f/ f)

(b/a) = (b/f) - 1

Del nu med b og ryk lidt rundt.


Svar #2
08. december 2008 af Louise_C (Slettet)

jeg kan godt se 1 / b

Men (b / a) / b = 1 / a - er det fordi at b * b = 1 ? jeg kan ikke se dette. Det er det eneste jeg ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2008 af Danielras (Slettet)

Når du deler med b får du:

(b/ab) = (b/fb) - (1/b)

Og så går b'erne ud:

(1/a) = (1/f) - (1/b)


Skriv et svar til: fysik / matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.