Matematik

HASTER, hjælp til matematik.. Bestem værdimængden for f

08. december 2008 af miss13 (Slettet)

Hej sidder fast ved denne opgave :( nogen der kan hjælpe..

En funktion f er fastlagt ved

f(x)=2x^3+3x^2-12x

x tilhører [-3;3]

bestem værdimængden for f

Nogen måder den kan løses på lommeregeren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja.. Indskiv funktionen i y-editor.

y1=f(x) | -3<x<3

Så får du hele den funktion som er defineret i intervallet. Så aflæser du bare mindsteværdien og maksimalværdien.


Svar #2
08. december 2008 af miss13 (Slettet)

y1=f(x) | -3<x<3

ja, men den siger " argument must bea varible name" meget underligt, eller så siger den syntak!!

så hvordan er det lige nøjagtig jeg skal skrive den ind? har prøvet med den vil ikke rigtigt som jeg vil den lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nu skriver du udtrykket for f(x) og ikke bare f(x), ikke?


Svar #4
08. december 2008 af miss13 (Slettet)

Hehe :) bare rolig..

Det jeg skriver er: 2x^3+3x^2-12x | -3<x<3

og så tegner den altså ingen graf overhovedet.. Det er underligt det her..


Svar #5
08. december 2008 af miss13 (Slettet)

help...


Skriv et svar til: HASTER, hjælp til matematik.. Bestem værdimængden for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.