Matematik

2 opgaver (mat A)

09. december 2008 af bjkbjk (Slettet)

Hej..

Jeg sidder her med 2 opgaver som jeg ikke helt kan finde ud af..:(

Der SKAL være mellemregninger (siger min lærer)

opg 1.

I et elektrisk kredsløb har du givet strømstyrken I(ampere) som funktion af tiden t (sekunder):

I(t) = 3,2 * sin (0,04 * pi *t) +1,2

Du skal bestemme:

a) Den største og den mindste strømstyrke.

b) t-værdien, når strømstykren er størst.

c) t-værdien, når strømstykren er mindst.

Opg. 2
Vi har en cylindrisk, VANDRET liggende beholder med plane endebunde.
Beholderens dimensioner er:
Diameter d = 0,5 meter
Længde L = 1,2
Beholderen er fyldt lidt op med væske, hvor væskehøjden = 10 centimeter.

a)Du skal bestemme, hvor mange liter væske der er i beholderen.
b)Der fyldes yderligere 50 liter væske i beholderen. Du skal bestemme den nye væskehøjde h.

(Hvis i har svært ved at forestille hvordan beholderen ser ud, har jeg vedhæftet en lille tegning.)

Jeg er sikker på, at der sidder en masse kloge hoveder her inde som kan hjælpe.. Tak på forhånd..
 

Vedhæftet fil: beholder.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af richterklanen (Slettet)

Opgave 2.

Arealet af et cirkelafsnit (blåt på din tegning) er 0,5r2*(v-sin(v), hvis du regner i rad. Hvis du regner i grader er arealet = 0,5r2(pi*v/180 - sin(v).

pilhøjden p (hos dig vædskehøjden h)kan beregnes efter formlen: p = r*(1-cos(v/2).

Ang. opg. 1: er der givet en definitionsmængde?


Svar #2
09. december 2008 af bjkbjk (Slettet)

nej der er ikke angivet nogen definitionsmængde, men i vores bog har vi en facitliste, hvor de har fået Imax=4,4 og Imin = -2. Jeg ved ikke hvordan de er kommet frem til det, men måske kan det hjælpe dig.

Og til den første opgave:

Det kunne være rart hvis du lige ville uddybe det lidt mere.. Har stadig lidt svært ved at forstå og beregne det...:S

Men tak for hjælpen


Svar #3
09. december 2008 af bjkbjk (Slettet)

Hvad er v på i formlen ?


Skriv et svar til: 2 opgaver (mat A)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.