Matematik

skæring ml. linje og tangentplan

10. december 2008 af -Lisa (Slettet)

i et koordinatsystem i rummet har en kugle ligningen

(x-1)2 + (y-2)2 + (z-1)2 = 49

punkterne N(1,2,8) og p(3,5,7) ligger på kuglen, og en linje l går gennem kuglens centrum og P.

a) bestem skæringspunktet mellem l og tangentplanen til kuglen i punktet N.

som kan sige om jeg har gjort det rigtigt

__________

c(1,2,1)  og r =49

vektor CN findes til (0,0,7) (normalvektor for tangentplan). --> dvs. ligning for tangentplan : 7 z - 56 = 0

retningsvektor for linje gennem c og p = vektor CP = (2,3,6)

parameterfremstillingen:

x = 3 + 2t

y= 5 + 3t

z= 7 + 6t

skæringen ml. tangentplanen og linjen må så være : 7 ( 7 + 6t) - 56 = <--> t = (1/6)

t værdien indsættes i parameterfremstillinge og skæringen fås til: S ( 3(1/3) ; 5,5; 8)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af ibibib (Slettet)

 Korrekt, dog er kuglens radius √49=7.


Skriv et svar til: skæring ml. linje og tangentplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.