Matematik

koordinatsæt til projektion P på alfa

10. december 2008 af vinderen (Slettet)

hej alle, er total lost i den her.. ;-S

i rummet er givet en ligning alfa : 2x - y + z +3 = 0

og en linje l med pm fremstillingen:

x = 1 +t

y = 2 - t

z = 3 + t

a) bestem koordinat sættet til det punkt p på l , hvis projektion på alfa har koordinatsættet ( -2,2,3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af ibibib (Slettet)

 Bestem skæringspunktet mellem linjen l og linjen gennem (2,2,3) med retningsvektor (2,-1,1).


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2008 af richterklanen (Slettet)

alfa: 2x - y +z + 3 = 0;  l: ( 1 + t, 2 - t, 3 + t)

Projektionen af P(xp, yp, zp) på alfa er (xp + s*a, yp + s*b, zp + s*c) , hvor (a, b, c) er  normalvektoren        (2, -1, 1) til alfa.

Du ved, at (xp + s*a, yp + s*b, zp + s*c) = ((-2, 2, 3) og at (xp, yp, zp) = (1+t, 2-t, 3+t)

Så kan du opstille et ligningssystem, så du kan beregne t.


Skriv et svar til: koordinatsæt til projektion P på alfa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.