Kemi

organisk kemi

10. december 2008 af xxxlol (Slettet)

Jeg skal bruge hjælp til noget kemi. Jeg ved at en molekyle har formlen: C5H8 og deraf skal jeg opskrive en strukturformel for stoffet. DEraf også finde ud af om den har flere forskellige løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af mathon

dipenten
dvs. 2 dobbeltbindinger

1,2-dipenten
H2C=C=CH-CH2-CH3

1,3-dipenten
H2C=CH-CH=CH-CH3

1,4-dipenten
H2C=CH-CH2-CH=CH2

2,3-dipenten
H3C-CH=C=CH-CH3


Svar #2
10. december 2008 af xxxlol (Slettet)

men det er jo ikke en strukturformel for C5H8?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2008 af dnadan (Slettet)

Tæl hvor mange C atomer der er og hvor mange H atomer der er, så vidt jeg kan se passer det ganske glimrende.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2008 af biqqu (Slettet)

nåår så det er alle de mulige løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2008 af dnadan (Slettet)

Det ligger lidt i spørgsmålet:

'DEraf også finde ud af om den har flere forskellige løsninger'

Men en molekyleformel er sjældent entydig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2008 af biqqu (Slettet)

taktak


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2008 af Arctan (Slettet)

...og nogle andre: http://peecee.dk/upload/view/144276


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2008 af biqqu (Slettet)

hvad skal de der figure brúges til?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2008 af Arctan (Slettet)

#8.

Det er den gængse måde at tegne strukturformler i organisk kemi. Men ignorer det, hvis du ikke kender til det.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. december 2008 af mathon

yderligere
se
http://peecee.dk/upload/view/144297


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. december 2008 af Arctan (Slettet)

#10.

Ingen af dine strukturformler er gyldige. Overvej.


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. december 2008 af Arctan (Slettet)

Eller rettere sagt så hedder den første retteligt penta-1,2-dien, den anden kan ikke eksistere, den tredje hedder 2-methylbuta-1,3-dien, den fjerde hedder penta-1,4-dien og den femte hedder 2-methylbuta-1,3-dien.


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. december 2008 af biqqu (Slettet)

#12 det svar er til #10 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. december 2008 af Arctan (Slettet)

#13.

Jo.


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. december 2008 af mathon

en simpel bindingsoptælling viser, at
stof 2 i #10 er forkert...


Skriv et svar til: organisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.