Matematik

Lineær sammenæng (delta x og y?)

10. december 2008 af stray (Slettet)

Hey guys!

Der er en lineær sammenhæng y = ax + b mellem variablerne x og y.

Hvordan kan man gøre rede for sammenhængen mellem delta x og delta y? Er nemlig ikke helt sikker på hvad det er...

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2008 af CasperWL (Slettet)

For enhver linje der ikke er parallel med andenaksen, findes en ligning:


Hvis vi har ligningen y = ax+b sætter x til nul får vi y = a * 0 + b = b. derfor ligger punktet 0,b på linjen.

Når x vokser med 1 i y =ax + b vil y bliver a større. Altså Hvis vi indsætter x + 1 på x pladsen i a * x + b får vi a(x +1) + b = ax + a+b = ax +b+a

det betyder, at punktet med koordinatsæt (x+1,ax+b) ligger på linjen. vi ved jo også at punktet med koordinatsæt (x,a*x+b) ligger på linjen. Når x vokser med 1 får vi altså en y værdi der er a større: ax +b+a-(a*x+b) = a.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/144327


Skriv et svar til: Lineær sammenæng (delta x og y?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.