Fysik

et skråt fald med starthastighed.

12. december 2008 af Fiskefrans (Slettet)

Jeg har en cylinder der er rullet ned af et linært skråt plan. Det skrå plan står som en "rampe" på et bord. Jeg ønsker at finde ud af hvor langt længere end skråplanet cylinderen ryger.

Vha inertimomentet og potentiel/kinetisk energi har jeg udregnet hastigheden til at være(ved udgangen af rampen hvor al potentiel energi vil være kinetisk):

v_CM=√(3/4•g•h), fra hvor den blev sluppet, h vil være 0 vil udgangen af rampen. Det er kun tyngdeaccelerationen der virker på cylinderen. Selvfølgelig er det rigtige (y=0) være der hvor h=0 minus bordets højde.

Overstående formel bruger jeg på flere forskellige cylindre for at finde ud af hvor langt de flyver.

Jeg ønsker at finde ud af hvor langt ud af x-aksen cylinderen vil komme før den rammer gulvet(y=0).
 

jeg tænker at x-hastigheden må være kostant, og y hastigheden variabel, men jeg håber andre kan løse problemet, for har brugt adskillige dage på at gruble over det :)

på forhånd tak! - Fiske


Svar #1
12. december 2008 af Fiskefrans (Slettet)

vil lige nævne jeg har de relevante data, altså vinklen på det skrå plan, dvs udgangsvinklen, og længden og højden af bordet etc. Det er mere det at sætte det hele sammen :)


Svar #2
12. december 2008 af Fiskefrans (Slettet)

jeg har selv fundet ud af det


Skriv et svar til: et skråt fald med starthastighed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.