Kemi

afstemning af redoxreaktion på ionform

12. december 2008 af sumu86 (Slettet)

Hej

Er der en som kunne forklare mig, hvordan man afstemmer følgende reaktion?

CrO3 + Cl - ⇒ Cr3+ + Cl2

Reaktionen foregår i en sur opløsning.

På forhånd mange tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2008 af mathon

hvilke OT forestiller du dig?


Svar #2
12. december 2008 af sumu86 (Slettet)

+6   -2    -1      +3        0

CrO3 + Cl - ⇒ Cr3+ + Cl2

x+3(-2)=0

x=6

OT(Cr) = 3 (pil ned)

OT(Cl) = 1 (pil op)


Men jeg kommer ikke vider med afstemningen af reaktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2008 af mathon

-1
 Cl-


Svar #4
12. december 2008 af sumu86 (Slettet)

  +6       -1         +3        0

CrO3 + Cl- ⇒ Cr3+ + Cl2

OT(Cr) = 3 (pil ned)

OT(Cl) = 1 (pil op)

Hvordan tilføjes de koefficienter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2008 af mathon

så der er lige mange op- og nedgange


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2008 af mathon

        op/ned      antal
Cr:       3             1
Cl:       1              3

men Cl skal være et lige antal for at kunne afstemme Cl2
hvorfor

        op/ned      antal
Cr:       3             2
Cl:       1             6


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. december 2008 af Arctan (Slettet)

12H+ + 2CrO3 + 6Cl- → 2Cr3+ + 3Cl2 + 6H2O


Svar #8
12. december 2008 af sumu86 (Slettet)

@mathon

okay, dvs. jeg får

CrO3 + 6Cl- ⇒ Cr3+ + 3Cl2

Da det er en surt område skal jeg afstemme med H+

Hvordan vil man starte på det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. december 2008 af Ramses I (Slettet)

Nej du får

2CrO3 + 6Cl- → 2Cr3+ + 3Cl2

tæl ladning på venstre side = 6-

tæl ladning på højre side = 6+

Det betyder jo at der skal 12 H+ på venstre side for at ladning passer, dvs. 6+ på begge sider. Afstem med vand på højre side. Og vola du har (svar #7).


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. december 2008 af mathon

i oversigt

http://peecee.dk/upload/view/144644


Svar #11
14. december 2008 af sumu86 (Slettet)

mange tak for jeres svar! Nu har jeg forstået metoden for at afstemme redoxreaktioner :-)


Skriv et svar til: afstemning af redoxreaktion på ionform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.