Matematik

En meget underlig ligning

12. december 2008 af Grunk1234 (Slettet)

Kan denne side bruges som notater til behandling af mekanisk energi i et tyngdefelt? http://217.60.167.201/gc/gravi.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2008 af peter lind

Det meste er udmærket. Det sidste bevi er ikke helr tilfredsstillende. Det er bedre at bruge differentialregning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2008 af dara.online (Slettet)

#1 jeg går udfra du taler om approximationen (1+x)-1≈1-x … denne har jeg set et par gange idag her på SP. Jeg kan godt se hvordan den opnås ved rækker .... men ved differentialregning? Venligst vis :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2008 af peter lind

f(x)=1/x, f'(x)=-1/x2.

Definitionen på differentialkoefficient siger: Δy = f(x+h)-f(x) = f'(x)*h+o(h)h, hvor o(h)->0 for h->0. Med f(x)=1/x og flytning af f(x) får du 1/(x+h) = 1/x -1/x2h+o(h)h. Med x=1 bliver dette

1/(1+h) =1-h+o(h)h  Her er det sidste led for små h meget mindre end det næstsidste. Det er et specielt eksempel på Taylor rækker og McLaurin rækker 


Svar #4
15. december 2008 af Grunk1234 (Slettet)

Så dette betyder at den sidste ligninig slet ikke passer?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2008 af peter lind

Resultatet er rigtigt. Det er kun selve beviset jeg ikke finder godt nok.


Skriv et svar til: En meget underlig ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.