Kemi

opløslighedsprodukt

13. december 2008 af chemistry what (Slettet)

kop(CaSO4 * H2O) = 6,1 * 10-5M2   , L = [Ca2+] [SO42-] = X * X = X2 ; X = 7,8 * 10-3 M

spørgsmålet er så hvad er opløsligheden af stoffet i 0,010 M opløsning af K2SO4 i vand ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2008 af mathon

[Ca2+]opløselighed = Kop/(0,010 M) = 0,0061 M

dvs.
0,0061 mol CaSO4*H2O pr L 0,010 M K2SO4-opløsning

svarende til

(0,0061 mol/L)*(154,16 g/mol) = 0,94038 g/L = 0,094038 g/(100 mL)

94 mg CaSO4*H2O pr. 100 mL 0,010 M K2SO4-opløsning
.............................................................................................

hvor
der er set bort fra den minimale ekstra tilførsel af SO42- ved opløsning
af CaSO4*H2O, som er af størrelsesorden 0,006 M tilsammenligning med den anvendte
K2SO4-opløsning med molariteten 0,01
 


Skriv et svar til: opløslighedsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.