Fysik

Proportionale grafer

13. december 2008 af Allan-d (Slettet)

Er i gang med noget "graf sjov" hvor graferne bliver proportional stigende,
hvordan skal de behandles efterfølgende for at være en SRP værdig ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Du skal kigge på korrelationskoefficienten og udføre usikkerhedsberegninger på hældningen og på skæring med y-aksen. Jeg går ud fra, at det er linærer grafer du arbejder med. Du skal også kigge på standardafvigelsen.


Svar #2
13. december 2008 af Allan-d (Slettet)

korrelationskoefficienten ligger på 0,97 som jo er meget pænt, grafen har jeg sat til at gå gennem 0,0.

standardafvigelsen? Hvad skal skrives der, er ikke helt top til at behandle grafer, så vil gerne li ha et spark i gang.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Når du har korrelationskoefficienten er du langt.

Standardafvigelsen på hældningen er en lidt svær formel at skrive her, men jeg vil prøve:

S_a = a * Kvdrod((1-R^2)/((n-2)*R^2)).

Her er S_a standardafvigelsen på hældningen.

a er hældningen.

R^2 er kvadratet på korrelationskoefficienten.

n er antallet af målinger.


Svar #4
13. december 2008 af Allan-d (Slettet)

a = ?


Svar #5
13. december 2008 af Allan-d (Slettet)

og hvorfor n-2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2008 af anden2806 (Slettet)

a er hældningen på den lineære graf: y = ax +b.

Udledningen af formlen for standardafvigelsen kræver statistisk matematik på højt niveau, så jeg kan ikke forklare hvorfor det hænger sådan sammen og hvorfor det skal være n-2.


Svar #7
13. december 2008 af Allan-d (Slettet)

uh lovely. forstår bare ikke hvorfor excel og voyage giver 2 forskellige R^2...


Svar #8
13. december 2008 af Allan-d (Slettet)

Kan det evt. have noget at gøre med jeg ikke laver lineær reg på lommeregneren ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Ja du skal foretage en lineær regression både på voyage og i excel :)


Svar #10
13. december 2008 af Allan-d (Slettet)

Hmm, i excel står der y = 0,0018x   R^2 = 0,9721
på voyage a = 0,002093   R^2 = 0,994204
Forstår jeg slet ik, mig der har lavet en fejl, oder?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Hmm.. Prøv at lade være med at 'tvinge' tendenslinjen gennem 0,0 i excel. Det gør du jo ikke på voyage.


Svar #12
13. december 2008 af Allan-d (Slettet)

uhha. lovely
Men hvilke udregninger skal bruges, den hvor den tvinges gennem 0,0 ( hvor der så kun er et y)
eller hvor det bar er linreg?


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Det kommer an på i hvilken sammenhæng du bruger graferne? Hvad beskriver de?


Svar #14
13. december 2008 af Allan-d (Slettet)

Skal vise at Længden er proportionel med Kraften.
Noget HCØ ting


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Hmm.. Umiddelbart ville jeg lade være med at tvinge den gennem 0,0, da R^2 værdien her er betydeligt mindre.

Skæringen med y-aksen må så angive længden når kraften er lig 0 eller kraften når længden er lig 0 alt efter hvad der er ud af din x og y-aksen.

Men har du ikke en negativ værdi for skæringen med y-aksen?


Svar #16
13. december 2008 af Allan-d (Slettet)

Nej i alle 3 grafer er den blevet positiv.
Men er lidt langt ude, alle de tal er ikke til at holde styr på


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Det kender jeg kun alt for godt... Har du kraften ud af x-aksen eller y-aksen? Og hvad for et forsøg har du lavet?


Svar #18
13. december 2008 af Allan-d (Slettet)

kraften y-aksen.
længden x-aksen

Hmm svært a forklare forsøget, det noget med en arm der kan svinge op og ned i et magnetfelt, tror ik lige det har et specifikt navn..
hard....

Ved ikke om jeg har svaret min problemformulering eller ej, så lidt svært for dig at hjælpe os:)


Brugbart svar (0)

Svar #19
13. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Det forsøg kender jeg ikke : ) men held og lykke med det!


Svar #20
13. december 2008 af Allan-d (Slettet)

Takker, og tak for hjælpen big time


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.