Matematik

Funktions undersøgelse

14. december 2008 af Sørne111 (Slettet)

 Hej 

Jeg er løbet lidt i problemer med en opgave. 

Lad f(x)=2x^2-ax-2

bestem konstanten a, således at funktionen har et minimum i x=2 

Er det mulige i stedet at bestemme a, således at funktionen har et maksimum i x = 2? 

Er der nogen der kan hjælpe? 

mvh Nicolai 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(2)=0


Svar #2
14. december 2008 af Sørne111 (Slettet)

 hvad så når man skal finde maksimum ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2008 af himsen (Slettet)

Både max og min bliver fundet ved f´(x)=0


Skriv et svar til: Funktions undersøgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.