Kemi

puffeopløsninger

15. december 2008 af ultralyd (Slettet)

Hej, opgaven lyder:

natriumhypochlorit, NaClO er det aktive stof i mange blegemidler.

beregn forholdet mellem koncentrationerne af ClO- og HClO i en opløsning af et blegemiddel med pH justeret til 6,50. for HClO er pKs lig med 7.54

nogle som ved hvordan den skal løses?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af mathon

pufferligningen
                                           pH = pKs + log(nb/ns)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2008 af mathon

pKs(HClO) = 7,25

6,50 = 7,25 + log(cb/cs)

-0,75 = log(cb/cs)

cb/cs = 10-0,75 = 0,177828

                                                    [ClO-]/[HClO] = 0,177828


Skriv et svar til: puffeopløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.