Matematik

Arkimedes vægtstangsprincippet

15. december 2008 af playstation (Slettet)

Hej.

se bilag

Man får oplyst at 2OE = EB, dette er let nok at forklare ud fra tegningen, men senere i beviset får man oplyst at da 2OE = EB vil også 2IG = GB, hvordan kan man argumenter for dette.

På forhånd mange tak for hjælpen

Vedhæftet fil: vægtstangsprincip.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af Hr. Kræmer (Slettet)

Hej PS

Prøv at sætte det hele ind i pythagoras gode gamle læresætning, idet du forestiller dig en usynlig vandreg streg under IG, der gør, at IG er en hypotenuse.

Derfra er forholdene ens, og derfor forholder det sig på den måde


Svar #2
16. december 2008 af playstation (Slettet)

Hej

Jeg forstår det stadigvæk ikke, hvordan kan du se at forholdene er ens mellen IG og OE....


Skriv et svar til: Arkimedes vægtstangsprincippet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.