Kemi

Koncentration

15. december 2008 af Apaturia (Slettet)

I et bægerglas hældes 2,5 g citronsaft, der tilsættes et par dråber phenolphalein og 20 mL dem. vand.
Væsken titreres med 0,1 M NaOH-opløsning, til der opnåes farveskift.
Farveskiftet skete ved 17 mL.


Hvordan findes jeg koncentrationen citronsyre?

Mvh. Natalie


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af dnadan (Slettet)

I hvilket forhold reagerer citronsyre med NaOH?

Overvej dette og du kan beregne stofmængden af citronsyre ud fra stofmængden af NaOH(som du selv skal regne dig frem til)

- Herefter burde koncentrationen være lige til at beregne :-)


Svar #2
15. december 2008 af Apaturia (Slettet)

Hmm, i hvilket forhold de reagerer med hinanden? Er ikke helt med :-/  Altså det er titreting, hvis det er det du mener


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2008 af dnadan (Slettet)

Hvor mange mol citron syrerækvivalerer med en mol natriumhydroxid?(REAKTIONSSKEMA)


Svar #4
15. december 2008 af Apaturia (Slettet)

sorry, er HELT lost o_O
Koncentrationen, mol og molaritet siger mig lige så meget som en by i Rusland.
Jeg ved ikke hvor mange mol cintronsyre ækvivalerer med en mol NaOH.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2008 af dnadan (Slettet)

Undersøg hvordan disse to reagerer med hinanden, kig i din bog, slå op hvis du er i tvivl, det gør alle forskere :-)


Svar #6
15. december 2008 af Apaturia (Slettet)

Ok, det gør jeg! :-)
og når jeg har fundet ud af, i hvilket forhold de reagerer med hinanden, så kan jeg regne koncentrationen ud? Skal jeg ikke først finde ud af, hvor meget citronsyre der er i citronsaft? Går ud fra at citronsaft ikke er pure citronsyre, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2008 af dnadan (Slettet)

Hvor meget citronsyre, der er i citronsaft findes ud af ved at finde koncentrationen af citronsyre.


Svar #8
15. december 2008 af Apaturia (Slettet)

Ahh, ok :-D
Er du muligt, at du kan kigge på mit andet spørgsmål? Den hedder også bare koncentration


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2008 af dnadan (Slettet)

- Her troede jeg, at det var et og samme spørgsmål :-) Kigger lige hurtigt på den, og så er jeg færdig for i dag.


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2008 af mathon

citronsyre er en trisyre
med
                         1.            2.            3.
pks-værdier       3,1          4,7           6,4

hvor pKs1 og pKs2
ligger på hver sin side af 4, som er - den flydende - grænse mellem middelstærk og svag syre
og
pKs3 er i den stærkere halvdel af de svage syrer.

Den stærke base OH- vil formentlig reagere triprot med citronsyren.

Under denne forudsætning
haves

                                           H3Ci         +         3OH-   --->   Ci3-   +   3H2O
ækvivalentmængder            1 mol                   3 mol
titrermængder                  0,000567 mol                0,0017 mol         

ccitronsyre = (0,000567 mol)/(0,020 L) = 0,028333 M = 28,3 mM


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.