Kemi

Pufferopløsning

16. december 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

de 3 nedenstående opgaver kan jeg ikk helt finde ud af. det ville være coool hvis I lige kunne hjælpe mig :D

11. Natriumhypochlorit, NaClO, er det aktive stof i mange blegemidler. Beregn forholdet mellem koncentrationerne af ClO- og HClO i en opløsning af et blegemiddel med pH justeret til 6,50. For chlorundersyrlingen, HClO, er pKs lig med 7,54.

12. I intimsæbe fra Matas justeres pH til 4,0 med mælkesyre og natriumlaktat. hvad er der mest af i sæben, mælkesyre eller laktat? pKs for mælkesyre er 3,86.

13. I en kolbe blandes 20,0 mL 0,020 M ethansyre med 20,0 mL 0,010 M natriumethanoat. Beregn oopløsningens pH.

på forhånd tusind tak.

håber I kan svare, as soon. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af dnadan (Slettet)

Det er i det store og det hele pufferligningen uden de store variationer.

pH=pKa-log(nb/ns)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2008 af mathon

pKs(HClO) = 7,25

pufferligningen
..............................

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=616432


Svar #3
16. december 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

tak for svarene.

men jeg ved ikke helt hvordan man regner opg. 12 og 13.

håber i kan forklarer mig det .. as soon

på forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Svar #5
16. december 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

Done :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2008 af mathon

intimsæbe:

nb/ns = cb/cs  da V er fælles

                                            nb/ns = 10pH-pKs
 

mælkesyresyre: CH3-CHOH-COOH = HC3H5O3     (2-hydroxy-propansyre)

base: C3H5O3-  lactat-ion
....................................................................

pKs(HAc) = 4,75                                    (HAc = hydrogenacetat = hydrogenethanoat)

pH = 4,75 + log((0,020 L)*(0,010 mol/L)/((0,020 L)*(0,020 mol/L)))

                                                       pH = 4,75 + log(1/2)


Svar #7
16. december 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

# 6

ok coool.. nu er jeg med.. tusind tak.. :D


Skriv et svar til: Pufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.