Dansk

SSO, hjælp! Skiftende fortælller synsvinkel?

16. december 2008 af blondesimone (Slettet)

Er det muligt at fortæller syns vinkel i en bog kan skifte fra en jeg-fortæller til en kort periode med 2. persons fortæller og resten af bogen en bunden 3.persons fortæller?? jeg synes det virker underligt, men det virker sådan når jeg læser bogen.. vil bare godt vide om det er muligt at den kan skifte til så mange?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af runedjurhuus (Slettet)

Ja, det er skam muligt :) Men når du siger 2. persons fortæller... Hvad menes så her? Har ikke læst mange bøger, hvor man direkte kan tale om dette. Men du kan sagtens opleve bøger, især postmodernistiske, hvor det, du ellers taler om, sker.


Svar #2
16. december 2008 af blondesimone (Slettet)

okay super godt. jeg er meget usikker på den med 2 persons fortæller selv, men i et enkelt kapitel skifter jeg-fortælleren til kun at snakke i "du"-form.  er det så en 2.persons fortæller?
det er sex and the city jeg læser..


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2008 af a13 (Slettet)

hm, har du overvejet om det er en alvidende fortæller?.. Det er ikke for at forvirre og jeg har ikke læst bogen selv, men det er vel ligesom filmen, hvor der bliver fortalt om alle personer, hvad de tænker, mener og føler.. Derfor kunne jeg forestille mig fortælleren var alvidende.


Svar #4
16. december 2008 af blondesimone (Slettet)

kan en alviden fortæller skrive i både jeg-form og han/hun-form? i bogen hører man kun carries tanker som bliver beskrevet som "hun følte bla bla" osv. og andre personer bliver beskrevet udefra..men man hører også jeg-fortællerens tanker.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2008 af a13 (Slettet)

okay, hvis man kun hører om de andre udefra, så skal du bare glemme hvad jeg skrev. :)


Skriv et svar til: SSO, hjælp! Skiftende fortælller synsvinkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.