Matematik

ligning

16. december 2008 af vax4 (Slettet)

jeg skal løse den her ligning: 

  5(x + 7) - 2(x -9)=6x + 2(8 - 4x)

mit bud: 5x+30 - 2x + 18= 6x + 16 -8x

                5x= -32

                 x= - 6,4

eller er det helt galt???? hvis det er hvad gør man så, eller hvor laver jeg fejl????

på forhånd tak 8)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af jeuer574 (Slettet)

5*7 = 35 ? ikk 30 som du har skrevet

5x=-35

x=7

tror jeg da nok.. ser mere rigtigt ud syns jeg end til resultat :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2008 af CasperWL (Slettet)

En rettelse: x= -7,4 :) -


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2008 af jeuer574 (Slettet)

ja undskyld .. min fejl  :D


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.