Matematik

Matematik 4031 a niveau

16. december 2008 af christian Thøgersen (Slettet)

Hej all sidder og knokler med en matematik opgave som min lærer mener er nem, men er simpelhen helt blank i den. tænkte på om nogle kan hjælpe mig

Opg 4031

der er givet en cirkel C som går gennem punktet Q(7,2) og har centrum i punktet C(3,-1)

opg a) bestem cirklens skæringspunkt med akserne??

det vil være kanon med hjælp.. på forhånd tak C.T


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2008 af dnadan (Slettet)

1. Opstil cirklens ligning

2. Hvis cirklen skærer y-aksen, hvad er x=? (herefter løses en andengradsligning)

3. Hvis cirklens skærer x-aksen, hva er y=? (herefter løses en andengradsligning)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2008 af Danielras (Slettet)

Start med at find radius (afstanden mellem Q og C). Nu kan du opstille cirklens ligning:

(x-3)^2 + (y+1)^2 = r^2

For at finde skæringen med x-aksen indsætter du y=0, og løser med hensyn til x. Omvendt for at finde skæringen med y-aksen.


Skriv et svar til: Matematik 4031 a niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.