Fysik

hurtigt :S

16. december 2008 af mogensens (Slettet)

Hej
jeg skal angive der 3 løsninger til den anden ordens homogene differentialligning der hører til den dæmpede svingning (for en fjeder). Problemet er at jeg skal vise de er løsninger. nogen der ved hvordan? problemet er når jeg sætter løsningerne ind i ligningen så giver den ikke 0 :S

nogen der ved?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Prøv lige at skrive nogle ligninger ind vi kan bruge.


Svar #2
16. december 2008 af mogensens (Slettet)

værsgod

den homogene ligning ser således ud: d^2x/dt^2 + y*dx/dt + w^2*x = 0

der findes 3 løsninger til denne, afhængigt af karakterligningens deskriminant:

1: x(t) = A*e^(-yt/2)*sin(w*t)+B*e^(-yt/2)*cos(w*t)

2: x(t) = A*e^(-yt/2)+B*t*e^(-yt/2)

3: A*e^(r*t)+B*exp(r*t)
 


Svar #3
16. december 2008 af mogensens (Slettet)

hov rettelse:
 

3: x(t) = A*e^(r*t)+B*e^(r*t)
 


Svar #4
16. december 2008 af mogensens (Slettet)

nåååå? her har du ligningerne så


Svar #5
17. december 2008 af mogensens (Slettet)

Det kan os være ligemøj, jeg kan selv få det til at gå op nu


Skriv et svar til: hurtigt :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.